Microneedling

En behandling som vuxit sig stark och blivit extremt populär är microneedling, eller skin needling som det också benämns. Behandlingen är väldigt effektiv samt väldigt enkel att genomföra. Trots detta är det viktigt att känna till vad Microneedling innebär för att veta om det är rätt alternativ för just dig.

Microneedling är en behandling som resulterar i hudföryngrande samt stärker hudens kvalitet. Behandlingen utförs med hjälp av en så kallad dermapen apparat innehållande 12-36 mycket fina samt sterila nålar som skonsamt punkterar huden. Var och en av dessa mikroskopiska punkteringar ser till att skapa en kanal i huden. Detta ger då huden en signal till att läka de små såren genom att producera mer kollagen och elastin.

Förutom att behandla fina linjer är Dermapen apparaten ett perfekt verktyg för att minska djupa rynkor och ”biglinjer”; ärr som skapats av akne, kirurgi, brännskador, bristningar, celluliter samt hud pigmentation. Förutom detta hjälper behandlingen till med att förhindra håravfall samt till att förbättra hudens struktur. Beroende på behandlingens syfte väljer terapeuten vilket antal samt vilken längd det ska vara på nålarna i apparaten.

Efter en behandling blir det behandlade området något rödare och lätt inflammerat. För att återfukta, läka och skydda huden används därför hyaluronsyra. Redan direkt efter den första behandlingen märker många patienter av ett fint resultat av ökad lyster samt en minskning av fina linjer i ansiktet. Det kan ta upp till 6 veckor innan den fulla effekten blir synlig, dock träder de synliga förändringarna fram redan inom 4-7 dagar beroende på vilket område om behandlas. På Posh Academy förespråkar vi upprepade behandlingar för att uppnå bästa resultat då huden förnyar sig automatiskt efter cirka 40 dagar.

View this post on Instagram

A post shared by salong & skola (@salongpoosh) on

Microneedling kollagen-boost för huden

Behandlingen är en avancerad, fraktionerad nålbehandling som ökar hudens produktion av kollagen. Metoden är också mycket mer djupgående än microdermabrasion och kemisk peeling.

Vid behandling träffar du en av våra legitimerade utövare för en konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål. Baserat på de rekommendationer utövaren har plockas den behandling fram som är bäst lämpad för just dig samt informerar dig om fördelar och eventuella risker. Därefter tar ni tillsammans ett gemensamt beslut om vilken behandling som ska utföras. I vissa fall kan kurbehandlingar behövas för att uppnå önskat resultat.

En microneedling behandling går att kombinera med andra behandlingar (fråga gärna om du vill veta mer om vilka behandlingar som passar just dig bra) och är lämplig när du vill behandla:

Behandlingen börjar med att man med hjälp av 5-12 sterila engångsnålar skapar mikrokanaler i huden. Beroende på vilket område eller vilket hudåkomma som behandlas går nålarna olika djupt in i huden. Mikrokanalerna gör det sedan möjligt att slussa ned aktiva ämnen djupt i huden så som hyaluronsyra. Kanalerna har också en stimulerande effekt på lidandet av kollagen och elastin i huden.

Förväntningar

Du som kund kan förvänta dig att din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmsta 3-12 månaderna efter kurbehandling i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter. Förutom detta kommer huden att vara lite lätt röd och svullen efter avklarad behandling, något som normalt lägger sig efter 1-2 dagar. Dock har detta att göra med hur djup behandling som genomförts, ibland kan svullnaden hålla i sig i upp till en veckas tid. För att underlätta för din hud rekommenderar vi att du inte rör vid ansiktet efter behandlingen samt ser till att du hela tiden håller det rent. Undvik sol, ansträngning och bastubad som gör att du svettas och låt bli makeup i minst 48 timmar efter behandling.