Bli utbildad och lär dig de senaste teknikenrna!

Teori och praktik på 1-2 egna modell. Vi kan hjälpa dig att hitta modell med det är ingen garanti. Det är ditt ansvar att ha med modeller som du kan öva på under kursens gång.

Efter avslutad kurs får du diplom.

Utbildning ska betalas in 2 veckor innan kursstart eller vid bokning. Om du inte dyker upp på kursen så förlorar du 5000 kr inkl.moms. Undantag endast ifall du har giltigt läkarintyg eller avbokar kursen 2 veckor innan kurstart.

Kurs i microneedling

Pris 11 500 kr ink moms och start kit med vitaminer.

Microneedling har snabbt vuxit i popularitet som en av de enklaste och mest effektiva hudbehandlingar. Det är dock viktigt att förstå vad Microneedling är.

Microneedling

Microneedling har vuxit snabbt på marknaden under den senaste tiden och presenteras ofta som den mest enkla och effektiva hudbehandlingen. Microneedling innebär en hudbehandling som ger ett hudföryngrande resultat med en fin hudstruktur.

Behandlingen utförs med hjälp av ett skönhetsverktyg innehållande 1-12 st mycket fina, sterila engångsnålar. Med hjälp av nålarna punkterar man huden försiktigt i en vertikal position där det skapas upp till 1400 mikrokanaler i sekunden ner i huden. För varje punktering producerar kroppen nytt kollagen och elastin för att reparera och läka de mikroskopiska sår som behandlingen skapar vilket resulterar i ett fräscht och fint ansikte.

Behandlingen används för att:

Beroende på behandlingens syfte väljer terapeuten ut antalet nålar samt dess längd för behandlingen. Microneedling utförs med minsta möjliga obehag. Om önskas används en bedövningskräm för de mer djupgående behandlingarna. Det behandlade området kommer få en rödare hudton direkt efter behandling, något som läker snabbt. Hyaluronsyra och andra Yellow Rose Mesococktails bidrar till återfuktning och läkning samt föryngring av huden efter behandlingen. Typiskt synliga förändringar kan ses redan inom 4-7 dagar.

Microneedling är främst lämplig för att behandla följande indikationer:

En behandling tar i tid cirka 5-10 minuter per område och vanligt är att det krävs 5-6 behandlingar med cirka 4-6 veckors mellanrum för att få det mest optimala resultatet. Många ser ett fint resultat redan efter första behandlingen, dock kommer de mer varaktiga resultaten ske och synas efter 3-6 behandlingar.

Efter en behandling kan kunden förvänta sig att huden kommer att förbättras fortsättningsvis under de närmsta 30 dagarna i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter. Huden kommer att vara lite lätt svullen och röd i tonen, vilket normalt lägger sig efter cirka 2 dagar. Detta är dock individuellt och beror på djupet av behandlingen. Efter en behandling bör ansiktet inte vidröras i onödan med risk för bakterier. För bästa resultat ombeds kunden att undvika ansträngning eller bastubad som gör att ansiktet svettas under de första 12-48 timmarna, detta gäller även användandet av makeup.

En behandling som denna kan kombineras med andra typer av behandlingar, bland annat led ljus, kemisk peeling, m.m. För bästa tänkbara resultat och hållbarhet är det önskvärt att kunden själv följer upp behandlingen hemma med hjälp av en Dermaroller och hudvård rekommenderad för kundens hudtyp.